Notice: Trying to access array offset on value of type null in /web/htdocs/www.parisigroup.eu/home/wp-content/themes/angora/single.php on line 10
Posted on 16 Marzo 2015 in Senza categoria

Дебне

Какво е ПРЕСЛЕДВАНЕ? Преследването, извлечено от ловния език (правейки поста), е феномен, известен също като "натрапчив синдром на преследвача", "обсесивно преследване" или дори маниакално следване. В Италия е дадено определението за "тормозещ тормоз", концепция, която припомня набор от натрапчиви и повторени поведения на наблюдение, контрол, търсене на контакт и комуникация срещу жертва, която е тормозена и/или Загрижени от такова внимание и нежелано поведение.

Повечето от жертвите на преследването са жени, но и процент от мъжки поданици, макар и в по-малка сума, през целия си живот е подложен на кампания на преследване с тормозещ тормоз. Най-честите случаи се отнасят до бивши партньори, които не приемат края на интимна връзка и се стремят да възстановят взаимоотношенията си, докато има много по-малко психиатрични умения и тези, които включват фенове на знаменитости. Възможно е да се направи класификация на насилниците в различни печатни технологии въз основа на причините за започването на тормозени тръбопроводи, вида на предишните взаимоотношения с жертвата, наличието на психични разстройства и евентуално от вида на Насилие.

Идентифицираните печатни технологии са следните:

От отхвърляни (бивш партньор); От тази злоба (недоволен клиент на някой доставчик на услуги); От тормоз в търсене на интимност (обект с висока степен на социална изолация и лоши релационни умения); на неподходящия кандидат (некомпетентността относно социалните правила на на Хищника (най-опасния, за най-голям риск от сексуална природа и/или убийство за жертвата).

Що се отнася до популациите, изложени на риск да станат жертви на този вид преследване, принадлежността към женския пол, студентите и обикновено тези, които са ангажирани в така наречените Подпомагане на морето (лекари, медицински сестри, учители, адвокати).

Динамиката на тормозенето на тормоз е многостранна и сложна, както и взаимоотношенията между хората и то поставя под въпрос пола, професиите и социалните роли, трудностите при релациите и значението на комуникациите, които не са Възприемано недвусмислено.

Това е особено очевидно, особено когато се счита, че преследването може да бъде допълнено от набор от тормозещи и неразривно незаконни действия, но също и чрез тръбопроводи, които са неутрални, ако дори не са приятни, но които стават "тормозени" за Неприемане от получателя.

Явлението, дори когато Тормозът не е придружен от заплахи или насилие, може да доведе до сериозни последствия за жертвата, от различно естество и със сигурност заслужава много внимание.

Дебне

Тя се състои от повтарящи се контролни поведения и тормоз на определена жертва. Поведението на дебненето се разграничава непряко (телефонни обаждания, изпращане на имейли, преследване, преследване, унищожаване на предмети, принадлежащи на жертвата, убиване на домашните му животни и т. н.) и директна (физическа близост в обществото, проведена Заплашване от близко разстояние). Жертвата, която страда от тези деяния, се чувства лишена предимно от психологическа свобода, както и от физическа, особено ако тези вниманието на неговия преследващ са обсебващи, не обичат и не генерират в нейното раздразнение и безпокойство. Поведението на преследвача се ражда по-скоро от Осъзнатите желания на отмъщение или контрол над живота на жертвата, може би за възстановяване на връзката вече завършена, или да отчужби жертвата от присъствието на нов партньор, за да я убеди да Променете някои възможности. Други пъти те са обичайни сексуални нарушители или тромави ухажори, които не осъзнават, че те са натрапчиви и неподходящи. За да има "преследващ" заплахи, преследването и тормоза трябва да траят минимум четири седмици и да бъдат възпроизведени за минимален брой десет събития. Поведението трябва да е известно, съзнателно и повторено.

Но кога едно натрапчиво внимание се превръща в преследване?

Преследвачите в проявата на поведението му са, като цяло, водени от различни мотиви, включително най-честите са:

-желанието да се доближава до някой, от когото той е привлечен вманиачено,-желанието да се поднови връзката с бивш партньор,-завладяването на всяка цена или натъпкване опит да започне връзка на любов,-желанието за отмъщение за Предполагаеми ощетени веднага, (от бивш колега, клиент или доставчик, партньор).

Във всеки случай, жертвата не е опитна от извършителя като тема, лице, известно и оценено, но става обект, "средствата", чрез които да се пообръщат импулсите си, и да задоволят нуждите на признание и внимание. За да постигне целите си, преследвачът поставя сериозно дразнещо и тормозещо поведение срещу предвидената жертва:

-Нежелана комуникация: като цяло вниманието се поставя върху жертвата, но когато е подходящо, преследвачът, проявява натрапчиво поведение дори със семейството и приятелите на жертвата. Писма, телефонни обаждания, SMS, имейли, са сред най-използваните инструменти.

-Нежелани контакти: преследвачът се опитва да преследва жертвата, следва я на работното място, чака я под къщата, посещава местата на жертвата като бара или фитнеса, докато се опитва да се побере в социалната мрежа на жертвата, след което влиза в сферата Персонално с нежелани пратки за подаръци, съобщения върху машината, съобщенията или ръкописите на жертвата по стените извън къщата и където е възможно да се отменят услуги като пощенски абонаменти за списания или основни услуги, като например светлина, газ, Телефон и т. н.

Нормалното поведение става по-непоколебима, когато не приемате повтарящи се не, Когатопреследвачът не приема отхвърлянето от другата, не приема липсата на интерес или не приема края на една връзка; Емпиричните изследвания намират патологичното поведение настоятелен и повторено след две седмици, ако жертвата е проявила своя неинтерес и желанието да бъде оставено сам. Тогава, всъщност, поведението, изпълнено от преследвача, вече не се живее от жертвата като просто манифестатионсоф интерес към него, а започва да буди в този дискомфорт, страх, тревожност и/или фобии.

Частни, разследвания, дебнене, преследване на престъпността, киберпреследване, следене на Facebook